All aboard: de avonturen van nieuwe medewerker Jim Lennartz

Nadat ik door de Corona-crisis mijn baan verloor, trof ik een vacature voor een SEO-specialist bij CoolSafety. Nog geen twee minuten (okee, vooruit, vier uur, maar toch: snel!) nadat ik mijn motivatiebrief en CV had verstuurd, werd ik gebeld. Niet veel later zat ik aan tafel met Boris (Online Marketeer) en Koen (Operations Manager) voor een supergezellig gesprek. Daarna sprak ik ook Joost (de Chef) nog, die mij een compleet beeld van de organisatie gaf, en toen was ik overtuigd.

Aangenomen

Er moesten natuurlijk wat practicalities afgehandeld worden. Voor mij, onervaren als ik ben, was dat best lastig, maar Joost hielp mij heel open en eerlijk met bijvoorbeeld het vaststellen van mijn salaris. Diezelfde dag nog ontving ik ook het personeelsregelement, zodat ik goed voorbereid van start kon.

And we’re off!

Een paar dagen voor mijn officiële take-off vond er toevallig een belangrijk E-commerce event plaats dat ik van Joost mocht bijwonen. Dat was een heel leuke dag: niet alleen tekende ik mijn contract, ik leerde ook vast m’n nieuwe collega’s kennen. Al met al een toffe ochtend en een goede voorbereiding op mijn eerste werkweek.

Het inwerktraject

Ook die eerste week verliep hartstikke soepel. Ik volgde een pittig maar heel gaaf inwerktraject. Dat was helemaal voor me uitgestippeld in een duidelijk schema. CoolSafety heeft veel verschillende eenheden en expertises, waardoor ik een aantal verschillende begeleiders had. Zij lieten me heel efficiënt kennismaken met de verschillende vakgebieden.

We gaan ervoor

Er kwam natuurlijk onwijs veel nieuwe informatie op me af, maar ik kon die leermomenten goed afwisselen met eigen taken, voorbereidend werk voor mijn daadwerkelijke functie en veel kletsmomentjes met mijn collega’s. Zo kreeg ik toch de tijd om alle indrukken te verwerken en had ik aan het einde van de week een goed beeld van mijn nieuwe takenpakket. Al met al was het een te gek begin, dat als kers op de taart ook nog werd afgesloten met een gezellige vrijdagmiddagborrel. Nu kan ik met zekerheid zeggen: ik heb hartstikke veel zin in een carrière bij CoolSafety!